За нас

Обичка ЕООД е лицензиран търговец на продукти от благороден метал, скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Номер на лиценз към Министерство на Финансите - 5828.

На страниците на сайта Обичка ще намерите сребърна бижутерия, по-голяма част от нея ръчна изработка, направена прецизно и с внимание към детайла от различни майстори от Индия и Бали. Всяко едно бижу е уникат само по себе си, всяко едно е избирано лично и с много любов от екипа пътешественици на Обичка, така че да носи радост и удоволствие в живота на човека, за когото е предназначено. Някои от предлаганите от нас модели са специално изработени за клиентите на Обичка.

Всички бижута на страниците на сайта са с доказан произход и със сертификат за качество. След вноса бижутата са проверени и маркирани според законовите изисквания от Националната лаборатория към НАП, което за клиентите е допълнителна гаранция за произхода на закупената от тях стока. Бижутата са подпечатани и с печат за проба на среброто 925.

В нашата страница ще откриете не само красиви бижута. Тук ще намерите информация за минералите (полускъпоценните камъни), които използваме в бижутерията си, свързана със метафизичните и лечебни свойства на камъните. Както знаем, минералите са присъствали във всички древни култури, а силата и свойствата им били наблюдавани и изследвани с цел лечение на болести и нехармонични дисонанси от всякакво естество - както при хората, така и върху планетата като цяло. Древните магове смятали камъните за развити съзнания от минералния свят, които помагат тук, в нашия човешки свят и така продължават еволюцията си. Те знаели да използват минералите за защита, за лечение и за комуникация.

Използвали ги също за фокусиране на силата, поставяйки ги на съответстващите им по цвят чакри. Огромни кристали са намирани под масивни свещени постройки на майската, ацтекската, египетската и дори тук, в тракийската култура. Смятало се е, че молитивите и приношенията правени на тези места се фокусират и усилват с помоща на кристалите, за да бъдат чути от Духа или Боговете, а това давало мир и просперитет на цялата общност. Истина или не, част от знанията на предците ни е достигнала до нас, за да я използваме, ако решим.

Така че някои от вас може да избере бижутата си не просто по външен вид, а според свойствата на съответния минерал. Избирайки камъка в съответствие с настоящата нужда, болест или дисхармония на емоционално ниво, определено помага на всеки от нас и допринася за продължаването на съзнателната лечебна връзка между два свята - човешкия и минералния!

Благодарим ви от сърце затова, че избрахте бижутата на Обичка и ако сме ви помогнали, поне малко, да изберете правилния за вас камък, да се почувствате по-щастливи, красиви и ценни за света и за себе си с избраното от вас бижу, значи сме си свършили работата добре и споделяме радостта ви! 

Приятно пазаруване и ще ви очакваме отново!

Екипът на Обичка

Абонирайте се за нашия Бюлетин и вземете
10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря