Swipe to the left

Блог

21 декември 2021 г.

ЦИТРИН – топлата сила на слънчевия цвят и лятото

Цитрин – звънко и запомнящо се име на прекрасен полускъпоценен камък, част от голямата фамилия на кварца. Името му е заимствано от латинската дума „citrus“ заради лимоновия оттенък и цветовата прилика с цитрусовия плод

14 октомври 2021 г.

МАЛАХИТ – защита от дълбините на земята

Малахитът е широко разпространен минерал, който може да бъде открит в поразителни зелени нюанси, а впечатляващата наситеност на цвета му го прави един от най-разпознаваемите камъни в минералното царство. Като един от крехките материали, познати на ювелирите, този мистик заема достойно и магнетично място в кристалната плеяда.

1 септември 2021 г.

ТЮРКОАЗ – Камъкът на щастието

Тюркоазът е един от най-древните и мистични камъни в минералния свят, носител на енергията на предците. Този величествен небесносин камък, с уникална пастелна красота, присъства в живота на хората от дълбока древност и е доказал благотворното си влияние във всички аспекти на човешкия живот.

3 август 2021 г.

ГРАНАТ – страст и любов, просперитет и сила

Гранатът е скъпоценен камък, който носи бизнес успех и изобилие, утвърждава любовта и предаността в сърцето на своя притежател.

3 юни 2021 г.

СИЛАТА НА ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ – КАК ДА Я РАЗВИЕМ И ПОДЧЕРТАЕМ ЧРЕЗ БИЖУТАТА?

Всеки от нас, независимо от пола, носи в себе си и мъжкото и женското начало, и тези две енергии си взаимодействат през целия ни живот. Женската енергия е енергията на градивността и творчеството, олицетворение е на любовта, търпението и емпатията. При жената женският аспект трябва да е водещ, за да бъде здрава, щастлива и уравновесена, а мъжкият да заема втори план. Защото силата, която дамите носят в сърцето си, дарява живот, задвижва света и го призовава константно да се развива и променя.

27 май 2021 г.

ПЕРЛАТА – класа и могъщество

Перла, седеф, маргарит или бисер – това са някои от наименованията на нейно величество ПЕРЛАТА.

Едва ли има друг скъпоценен минерал, който да символизира повече чистота и благосъстояние от нея. Знак за класа, изтънченост и богатство - това е малка част от въздействието, което носят перлите в света на бижутерията и модата.

5 май 2021 г.

КАКВИ ЩЕ СА ТЕНДЕНЦИИТЕ ПРИ БИЖУТАТА ЗА ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2021?

За пореден път световните дизайнери доказаха, че способността на бижутата е да повдигат нашето настроение. Силата им е да ни провокират да изглеждаме ‘‘незабавно облечени‘‘. И тази година те ни дават много и различни възможности – за всякакви вкусове и настроения.

  1. 1
  2. 2