Swipe to the left

Блог

21 юни 2022 г.

ЛАРИМАР – синьото богатство на Карибите

Ако в минералното царство има дълбоко пазени тайни, то една от тях се отнася за полускъпоценния ларимар – рядък и силен духовен камък с изключителни лечебни свойства.

Ларимарът е познат отскоро на гемологията – първите и единствени залежи от него са открити всредата на 70-те години на миналия век в Доминиканската република. Наименованието му е комбинация от името на дъщерята на откривателя му "Лариса" и испанската дума "мар" – море, заради уникалната смесица от синьо-бели цветове, които напомнят за лазурните тонове на магическия карибски басейн.

21 април 2022 г.

АМАЗОНИТ – омайна тюркоазена магия

Наименованието на този изключително магичен синьо-зелен камък произлиза от името на река Амазонка. Мнозина смятат, че едни от първите находки на амазонит са били намерени именно край поречието на най-големия водосборен басейн в света. Тогава били наречени „амазонитови камъни“. По-късно им било дадено по-краткото име - амазонит.

25 февруари 2022 г.

ПЕРИДОТ – скъпоценният камък на египетските владетели

За името на този изключително интересен скъпоценен камък има няколко хипотези. Част от тях твърдят, че наименованието идва от арабската дума „faridat“, което означава „скъпоценен камък“, а други, че названието е дадено от старофренски и означава „злато“. За този уникален зелен минерал, известен още като оливин или хрозолит, знаем че в миналото е бил по-ценен дори от диамантите.

21 декември 2021 г.

ЦИТРИН – топлата сила на слънчевия цвят и лятото

Цитрин – звънко и запомнящо се име на прекрасен полускъпоценен камък, част от голямата фамилия на кварца. Името му е заимствано от латинската дума „citrus“ заради лимоновия оттенък и цветовата прилика с цитрусовия плод

14 октомври 2021 г.

МАЛАХИТ – защита от дълбините на земята

Малахитът е широко разпространен минерал, който може да бъде открит в поразителни зелени нюанси, а впечатляващата наситеност на цвета му го прави един от най-разпознаваемите камъни в минералното царство. Като един от крехките материали, познати на ювелирите, този мистик заема достойно и магнетично място в кристалната плеяда.

1 септември 2021 г.

ТЮРКОАЗ – Камъкът на щастието

Тюркоазът е един от най-древните и мистични камъни в минералния свят, носител на енергията на предците. Този величествен небесносин камък, с уникална пастелна красота, присъства в живота на хората от дълбока древност и е доказал благотворното си влияние във всички аспекти на човешкия живот.

3 август 2021 г.

ГРАНАТ – страст и любов, просперитет и сила

Гранатът е скъпоценен камък, който носи бизнес успех и изобилие, утвърждава любовта и предаността в сърцето на своя притежател.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Абонирайте се за нашия Бюлетин и вземете
10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря