Swipe to the left

Блог

25 февруари 2022 г.

ПЕРИДОТ – скъпоценният камък на египетските владетели

За името на този изключително интересен скъпоценен камък има няколко хипотези. Част от тях твърдят, че наименованието идва от арабската дума „faridat“, което означава „скъпоценен камък“, а други, че названието е дадено от старофренски и означава „злато“. За този уникален зелен минерал, известен още като оливин или хрозолит, знаем че в миналото е бил по-ценен дори от диамантите.

21 декември 2021 г.

ЦИТРИН – топлата сила на слънчевия цвят и лятото

Цитрин – звънко и запомнящо се име на прекрасен полускъпоценен камък, част от голямата фамилия на кварца. Името му е заимствано от латинската дума „citrus“ заради лимоновия оттенък и цветовата прилика с цитрусовия плод

14 октомври 2021 г.

МАЛАХИТ – защита от дълбините на земята

Малахитът е широко разпространен минерал, който може да бъде открит в поразителни зелени нюанси, а впечатляващата наситеност на цвета му го прави един от най-разпознаваемите камъни в минералното царство. Като един от крехките материали, познати на ювелирите, този мистик заема достойно и магнетично място в кристалната плеяда.

1 септември 2021 г.

ТЮРКОАЗ – Камъкът на щастието

Тюркоазът е един от най-древните и мистични камъни в минералния свят, носител на енергията на предците. Този величествен небесносин камък, с уникална пастелна красота, присъства в живота на хората от дълбока древност и е доказал благотворното си влияние във всички аспекти на човешкия живот.

3 август 2021 г.

ГРАНАТ – страст и любов, просперитет и сила

Гранатът е скъпоценен камък, който носи бизнес успех и изобилие, утвърждава любовта и предаността в сърцето на своя притежател.

3 юни 2021 г.

СИЛАТА НА ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ – КАК ДА Я РАЗВИЕМ И ПОДЧЕРТАЕМ ЧРЕЗ БИЖУТАТА?

Всеки от нас, независимо от пола, носи в себе си и мъжкото и женското начало, и тези две енергии си взаимодействат през целия ни живот. Женската енергия е енергията на градивността и творчеството, олицетворение е на любовта, търпението и емпатията. При жената женският аспект трябва да е водещ, за да бъде здрава, щастлива и уравновесена, а мъжкият да заема втори план. Защото силата, която дамите носят в сърцето си, дарява живот, задвижва света и го призовава константно да се развива и променя.

27 май 2021 г.

ПЕРЛАТА – класа и могъщество

Перла, седеф, маргарит или бисер – това са някои от наименованията на нейно величество ПЕРЛАТА.

Едва ли има друг скъпоценен минерал, който да символизира повече чистота и благосъстояние от нея. Знак за класа, изтънченост и богатство - това е малка част от въздействието, което носят перлите в света на бижутерията и модата.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Абонирайте се за нашия Бюлетин и вземете
10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря