Swipe to the left
ЛАБРАДОРИТЪТ – магичният камък с извънземен произход

ЛАБРАДОРИТЪТ – магичният камък с извънземен произход

1 март 2021 г.

Ако пред очите ви има лабрадорит, ще бъдете омаяни от нюансите, в които прелива. Плаващите и танцуващи синьо-зелени и оранжеви краски, пропити нежно от по-тъмни, дори черни нишки, ще ви пренесат в страната на чудесата, за да предизвикат омайни мисли. И това не е случайно, защото този великолепен камък е обграден от мистика.

Легендите разказват, че жителите на северните народи освободили затвореното сияние, обградено от скалите на полуостров Лабрадор край Канада. Частица от копията им останала забити в скалите, а проблясъкът на удара дало началото на познанието за лабрадорита. От тази легенда произлиза и името на кристала. Камъкът често е откриван в паднали метеорити и този факт го обгражда с още по-голяма загадъчност и любопитство. Лабрадоритът е открит сравнително късно, сведения за него има едва от 18-ти век насам. Находища му са в Канада, Австралия, Мексико, Русия, САЩ, Финландия.

Едно от енигматичните свойства, които притежава лабрадоритът, е силното му влияние върху неговия притежател. Могъществото му може да бъде и положително, но и отрицателно, дори пагубно, ако енергията на човека е по-слаба или настроена на ниски честоти. Затова бъдете внимателни как управлявате своя кристал! Но ако лабрадоритът вече е в ръцете ви, може да бъдете уверени, че притежавате силен амулет. Неслучайно му се приписват качества на камък, който носи късмет!

Ако лабрадоритът е част от ваше бижу или присъства в близост около вас, той може да бъде причина за интензивни преживявания, тъй като влияе на подсъзнанието и спомага за отключване на астрални пътешествия в други измерения, с идеи и мисли, които ще изненадат и вас самите.

Лабрадоритът стимулира интуицията. Смята се, че способства да изясните собствените си възгледи и идеи. Неслучайно лабрадотитът е камъкът на зодиакалния знак Водолей и неговият управител Уран – иновативен, чудат, различен, ориентиран към високите нови идеали. Лабрадоритът поддържа комуникацията и общуването с останалите хора. Вълшебните цветни нюанси, които майсторски преливат в него, провокират въображението и творческата енергия на приносителя му.

Тайнствените характеристки на лабрадорита не свършват дотук. На този камък се приписват лечителски способности върху очите, засилва обмяната на веществата в тялото, оказва влияние върху мозъка. Втората чакра (Сватхиштхана), разположена под пъпа, се енергизира от въздействието на лабрадорита. Това го прави подходящ при медитации или работа с духовните селения, когато искате да активирате или подобрите усещанията си за удоволствие, движение, емоции, желания и сексуалност.

Ако този чудат камък е вече в ръцете ви, или украсява новият ви пръстен или колие, е препоръчително задължително да го почистите чрез течаща студена вода. Това ще го освободи от натрупани енергии. Оставете го на слънце за известно време, за да се зареди и да възвърне натуралните си цветни нюанси. Ако променя цвета си периодично, става мътен или губи блясък, повтаряйте тази процедура за почистване, докато възвърне естествения си вид.

Ако вече сте припознали този чуден камък като свой, или просто искате засилване на енергията и интуицията си, изберете сребърно бижу с лабрадорит от нашата вълшебна съкровищница:

Сребърни бижута с Лабрадорит, предлагани от Обичка


Абонирайте се за нашия Бюлетин и вземете
10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря