Swipe to the left
РОЗОВ КВАРЦ - Най-любовният камък

РОЗОВ КВАРЦ - Най-любовният камък

11 април 2021 г.

Ако искаме да привлечем безусловната любов към себе си, то розовият кварц е нашия камък. Наричан „камъка на сърцето“, нежният млечно-розов цвят е самото олицетворение на най-чистото и възвишено чувство, което движи Вселената! Любовта е онази велика сила, която топли и осветява, сплотява и дава криле, повдига вибрациите, води ни през живота по възможно най-красивия и пълноценен начин. Дали имаме нужда от интимна, семейна, платоническа или приятелска любов, то розовият кварц ще ни помогне да я привлечем и задържим.

Розовият кварц омекотява трепетите на сърцето, стимулира щастието и е носител на безгранично спокойствие, затова ще ви разкажем още интересни факти за най-любовния скъпоценен камък.

Този нежно обагрен минерал има различни цветови вариации – от прозрачен с розови оттенъци до по-млечно розови и наситени нюанси. Прозрачният розов кварц е изключителна рядкост в природата. Много често камъкът е с вътрешни пукнатини и поради тази причина е по-крехък от другите представители на кварцовата група. Цветът на розовия кварц е нестабилен и при продължително излагане на пряка слънчева светлина може да изсветлее и да придобие сивкав оттенък. Поради тази причина се препоръчва бижутата с розов кварц да не се излагат на пряка слънчева светлина и да се съхраняват на тъмно.

розов кварц

Розовият кварц има силно въздействие върху Анахата чакра - сърдечната чакра, разположена на нивото на сърцето. Това е енергийната област, в която се натрупват всички преживени емоции. Със сърцето идентифицираме любовта, то ни води към нея и сякаш усещаме физическа болка в тази зона в моментите, когато любовта си е отишла. Балансираната сърдечна чакра е ключова за правилното функциониране и на останалите чакри. Розовият кварц е нежен на външен вид, но има могъща енергия, която хармонизира цялото енергийно състояние на човек.

Заради това свое магнетично влияние, розовият кварц се използва като любовен амулет, както и при различни ритуали за привличане на любов.

Най-често се носи във формата на сърце, което активира още по-силно неговия заряд. Наред с въздействието върху любовта, на розовия кварц се преписват и други свойства – носител е на мир, на хармония и покой, помага да се излекуваме от болезнена любов. Често се поставя в близост до малки деца, за да ги успокои и да ги предпази от страхове.

Някои легенди разказват, че този камък е донесен от Бог Ерос на земните хора, за да ги научи на любов и красота. Ето защо е предпочитан камък за носене, ако търсите своя партньор, искате да развиете обич и състрадание към близките си.

Розовият кварц се ползва при различни енергийни практики, медитации и церемонии. Влие положително и върху здравето. Лечебните свойства, които му се преписват са: благотворен ефект върху кръвоносната система, сърдечната област, бъбреците като двойствен орган, често асоцииран с партньорските теми, върху сексуалността и за засилване на женската енергия, а също и плодовитостта.

От гледна точка на астрологията, розовият кварц е подходящ за всички зодиакални знаци. Особено благотворно влиение ще има върху представителите на зодиите Телец и Везни, чиито управител Венера е богинята на Любовта и красотата.

Розовият кварц помага да развием най-важната любов – тази към самите себе си. Камъкът насърчава себеопрощението и себеприемането, като усилва увереността в собствената ни значимост. Ако човек обича и приема себе си, ще привлече в живота си и любовта на другите.

Изберете от нашата съкровищница сребърни бижута с розов кварц за себе си или за човек, когото обичате или за когото се грижите. Този камък е идеалния символ на преданост и любов! Бъдете Любов! ☺

бижута с розов кварц

Сребърни бижута с Розов кварц, предлагани от Обичка


Абонирайте се за нашия Бюлетин и вземете
10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря