Swipe to the left
Мистичната енергия на ЛУННИЯ КАМЪК

Мистичната енергия на ЛУННИЯ КАМЪК

23 февруари 2021 г.

Древен като самата Луна, този кристал притежава силата на вселенската мистерия.

Неговите дълбоки тайни са заключени под перлен воал. Само в отразената слънчева светлина можем да прозрем скритите му вълшебства и да разберем на какво ни учи. Лунният камък е преди всичко талисман на вътрешното пътуване. Камък, който е добре да имаме, когато започнем да изучаваме себе си по-задълбочено, за да разкрием онези парченца от душатa, които желаем да видим по-ясно по своя път.

Връзката ни с Луната е силна и кармична. Нейната цикличност и притегателно могъщество контролират водните сили. Небесното тяло създава приливите и отливите на Земята, влияе на поведението на всяко живо същество на Планетата, ръководи нашите емоции и духовен живот. Фазите на Луната напълно съвпадат с биологичния ни ритъм. Носителят на тази енергия - Лунният камък - успокоява и насърчава своя приносител и го учи на доверие към естествения ритъм на Вселената.

Още древните смятали, че Лунният камък пресъздава магията на нашия небесен спътник. Гърците и римляните се отнасяли с огромно почитание към този разкошен камък, използвали го богато в своята бижутерия, асоциирали го с техните божества. Той е ползван като могъщ амулет за защита на пътуващите, ключ към пророчества и мъдрост, дар за влюбени, носещ плодородие и стимулиращ сексуалността.

В източните религии е възприето, че подобни „осветени“ камъни, с константно променящи се цветове, наричани от гемологията адуларесценция, носят късмет, баланс и любов на притежателите си.

Хората, които се интересуват от езотерика, се обръщат към Лунния камък за медитация и концентрация. Освен че има успокояващо влияние, той е подходящ за практики, които изискват фокусиране на вниманието и достигане на покой.

Лунният камък е от семейството на фелдшпат минералите и се добива предимно в Шри Ланка. Значителни залежи има в Бразилия, Мианмар и Индия. Съществуват много разновидности на камъка – син, сив, бял, жълт, но най-редкият от всички е този, в който се вижда спектър от преливащи се цветове. Тези екземпляри са известни като "лунен камък на дъгата“ (rainbow moonstone). Зашеметяващите цветове се получават поради светлинната дифракция, когато бялата светлина се разделя на нейните спектрални цветове, пречупена през камъка.

Точно както Луната засилва интуицията, се казва, че Лунният камък може да укрепи нашите вътрешни неразкрити възможности. Също така се знае, че поддържа и разкрива женствеността по специален начин, тъй като е силно свързан с женската енергия.

Лунният камък, както и много други минерали, има лечебен ефект върху човешкото тяло. Според литотерапевтите този минерал може да успокои нервите, да премахне негативните емоции, да подпомогне храносмилането и отделителната система, да подобри съня и дори да пречисти аурата.

Носенето на Лунния камък разпалва нашите надежди и желания, точно както нощното небе ни кара да мечтаем. Разкрива кратки прозрения за бъдещето и прогонва всички съмнения, които имаме към своите сбъдвания. Важно е да запомним, че този лечебен кристал не ни дава непременно това, което искаме от Вселената, а по-скоро ни помага да усвоим онова, от което се нуждаем.


Сребърни бижута с Лунен камък, предлагани от Обичка

Абонирайте се за нашия Бюлетин и вземете
10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря